HTML

Bernáth Attila blogja

Bernáth Attila: informatikus mérnök (BME), bankinformatikus (BME), vállalkozó. Nemzetközileg elismert Microsoft minősítései: szoftverfejlesztő (Microsoft Certified Solution Developer), adatbázis szakértő (Microsoft Certified DataBase Administrator) rendszermérnök (Microsoft Certified System Engineer). Több, mint 10 éves informatikai projekttapasztalattal rendelkezik a banki, kkv és nagyvállalati, államigazgatási szférában.
E-mail: attila.bernath{kukac}nexio{pont}hu

Friss topikok

IT vállalkozóknak, érthetően

Informatikával kapcsolatos tanácsok vállalkozók számára érthetően.

Könnyen elérhető uniós támogatások a céged informatikai fejlesztéséhez?

2011.01.22. 13:36 Bernáth Attila

Fejlesztenéd a vállalkozásod informatikáját, és jól jönne hozzá egy kis pénz? Most itt a lehetőség, de nincs sok időd!

2011. január 14-én elindult az Új Széchenyi Terv. A cél elsősorban a hazai kkv-k fejlesztése és a munkahelyteremtés. A kkv-kat érintő első pályázatok 2011. március 1-től adhatóak be. Ha pályázni szeretnél, érdemes tehát minél hamarabb belevágnod a felkészülésbe, hogy a várható óriási pályázati érdeklődés ellenére sikerrel pályázz.
 
Milyen lehetőségeid vannak?
 
Ha mikorvállalkozásod van, akkor a GOP-2011-211/M és a KMOP-2011-121/M lehet érdekes számodra. Egyszerűsített eljárással, 1-4 M Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetsz mindössze 10%-os önrésszel, továbbá 1-8 M Ft mikrohitelt nagyon kedvező feltételekkel. Bizonyos esetben induló vállalkozással is pályázhatsz. Az informatikai fejlesztésen (hardver, szoftver) kívül eszközbeszerzésre, vagy ingatlan vásárlásra és fejlesztésre is igényelhetsz támogatást e pályázat keretein belül.
 
A GOP-2011-211/A és a KMOP-2011-121/A pályázatokkal gyorsított elbírálás mellett 5-25 M Ft igényelhető informatikai beruházásokra és eszközbeszerzésre, 20%-40%-os támogatási aránnyal.
 
Neked való a GOP-2011-211/B és a KMOP-2011-121/B pályázat, ha komplex fejelsztésre szeretnél támogatást szerezni. Informatikai fejlesztésre, tanácsadásra, képzésre, eszközbeszerzésre, ingatlan beruházásra igényelhető 15-100 M Ft, 20-35%-os támogatási aránnyal.
 
A korábbi pályázatokhoz képest most fontos változás, hogy eltúnt az árbevétel növekedésre vonatkozó kötelezettég vállalás, mint feltétel, így akkor is van lehetőséged pályázni, ha a gazdasági válság kedvezőtlenül befolyásolta a céged eredményességét.
 
Ezen pályázatokon túl még számos innovációt, oktatást, képzést támogató pályázat is létezik, de én most elsősorban az informatikai fejlesztéseket támogató pályázatokra akartam felhívni a figyelmed.
 
Ha fejleszteni szeretnéd a vállalkozásod, ne hagyd ki ezt a páratlan lehetőséget! Lehet, hogy évekig nem lesz ehhez hasonló. Gondold át azt is, hogy ha a versenytársaid megragadják az alkalmat, te pedig nem, akkor nagy versenyhátárnyba kerülhetsz velük szemben. És igaz lehet ez fordítva is, most van egy jó lehetőséged arra, hogy állva hagyd a konkurenciádat.
 
Ne feledd, ha pályázni szeretnél, a legnagyobb esélyed akkor van, ha ezt 2011. március 1-én megteszed! Kezdj neki még ma!
 
Ha szeretnél még több információt kapni, írj egy e-mailt, és segítek: attila.bernath{kukac}nexio.hu

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat mikrohitel vállalkozói hitel vissza nem térítendő támogatás informatikai fejlesztés gop 2011 211/m kmop 2011 121/m gop 2011 211/a kmop 2011 121/a gop 2011 211/b kmop 2011 121/b

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvit.blog.hu/api/trackback/id/tr512604928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása